Home » » Taib kecut

Taib kecut

Written By kadayan chronicles on Saturday, 27 December 2008 | 18:45

Written by TaSigung Tia

Terasa seperti di Sabah dalam era Tun Mustapha? Mungkin juga. Taib sudah mengggunakan kuasa imigresen negeri untuk mendinding bahang pembangkang yang ditakuti akan menyebarkan penyakit berjangkit ke negeri berkenaan.

Gobalakrishnan

Apakah yang lain juga akan dilarang ke Sarawak?


(MalaysiaKINI) Kerajaan negeri mungkin menggunakan kuasa Imigresennya untuk melarang kemasukan lebih ramai ahli politik dari Semenanjung, termasuk pemimpin PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, ekoran kebimbangan bahawa semakin ramai rakyat negeri itu menyokong pembangkang.

Ini ekoran tindakan pihak imigresen negeri itu melarang ahli Parlimen Padang Serai (Kedah), N Gobalakrishnan, memasuki Sarawak dua hari lalu. Beliau ke sana untuk menghadiri seminar anjuran PKR di luar bandar Kuching serta untuk menziarahi keluarga angkatnya (Iban).


Gobalakrishnan tiba pada jam 5.15 petang Rabu lalu, dan diberitahu oleh pegawai imigresen yang dia dilrang masuk ke negeri itu.


Menurut jabatan imigresen Sarawak, Gobalakrishnan perlu memohon permit untuk masuk ke Sarawak mengikut seksyen 66 (1) Akta Imigresen.


Mengikut peraturan, rakyat Malaysia dari Semenanjung tidak memerlukan permit kemasukan ke negeri itu asalkan mereka membawa pasport. Berita Penuh


Comments


amde sidik |2008-12-28 11:11:56
what has happened to our thinking people?
kopisejuk - haha |2008-12-28 16:00:50
haha..taik mahmud dh takut...pndai jer buat undang2 sndiri...babi pya tail mahmud
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Babad Views

Babad Editor

Popular Posts

 
Babad Support Sites : Kadayan Chronicles | Kadayan Chronicle | Babad Kadayan
Copyright © 2013. Babad Kadayan - All Rights Reserved
Template Created by Kadayan Chronicles Published by Babad Kadayan
Proudly powered by Blogger