Home » » Birth cert by Sultan of Sulu for Filipino in Sabah!

Birth cert by Sultan of Sulu for Filipino in Sabah!

Written By kadayan chronicles on Monday, 21 July 2008 | 22:14

Written by Kadayan Feed


Birth certificates not valid, says Dompok


As if we don't know whether it is valid or not, I must say.



Birth Certificate issued by
the Sultan of Sulu - MalaysiaKini.Com


Revised text, 21 Jul 2008

PENAMPANG: Birth certificates issued by the self-proclaimed Sultan of Sulu for Filipinos in Sabah are not valid, said Minister in the Prime Minister’s Department, Tan Sri Bernard Dompok. "We know very well this type of certificate is not valid and is something that is of no legal, constitutional importance in Sabah. The document is not binding on anybody and is like those diplomas that you can buy on the Internet,” he added. He was asked to comment on Kota Kinabalu MP and DAP chief Dr Hiew King Cheu’s claims that Filipinos in Sabah had been issued birth certificates by the self-proclaimed Sultan of Sulu. The Borneo Post

At present, the 'sultanate' can't get itself organized properly. There are at least nine groups of 'Sultans' claiming to be the right heir to the Sulu sultanate that no longer exist in modern day of the Philipines.


'Sultan' Esmail Kiram II, one of
the claimants to Sulu kingdom.


You can visit their site HERE, but please take note of your Anti VIRUS warning in the process.

About the birth certificate, this is part of the report from Malaysia Kini

(malaysiakini) Siasat sijil kelahiran Kesultanan Sulu DAP menggesa polis menjalankan siasatan terperinci terhadap dakwaan wujud sijil kelahiran yang dikeluarkan oleh Kesultanan Sulu kepada warga Filipina yang lahir di Sabah atau yang memasuki negeri itu secara haram.

Ahli parlimen DAP bagi Kota Kinabalu, Dr Hiew King Cheu membuat laporan di polis Karamunsing bersama satu salinan sijil berkenaan.

Satu salinan sijil kelahiran itu (foto bawah) turut diserahkan kepada ketua polis Kota Kinabalu, kata satu kenyataan DAP Sabah hari ini.


Comments


Dusun-Non-Grata - Bah, brapa satu kaping? |2008-07-21 16:38:14
Ya la tu surat baranak barapa satu kaping?

kalu murah macam rm1 satu bagus jual sana salarom ka, pulau bangi ka... banyak yang masi balum ada surat baranak sana tu

Pangait - Desperado |2008-07-21 21:53:08
Kanapa bah banyak butul ini Sultan2. Samua skim capat kaya kah?

Jaxon S - Ada bar code lagi |2008-07-29 00:35:09
Ada bar code lagi, as if komputer boleh baca tu katarangan kalahiran..

Dusun-Non-Grata - surat baranak karja si fuad! |2008-07-29 11:47:41
Ini surat baranak karaja si Fuad kiram, sana kamurang cek kalau nda silap aku tampat lim kit siang punya blog

roger mila - surat beranak main cap |2008-08-08 07:13:46
bah senang betul juga buat surat benaran ini macam photostet ic

roger mila - sana-sini sultan |2008-08-08 07:20:12
berapa banyak dah manusia yang timbul mengaku sultan. nanti besok ada lagi yang mengaku sultan buat press confrence kat restoren mamak.

gilamain ps3 - inilah putungan jadi sultan |2008-08-19 22:34:55
macam sia enda percaya .. putungan macam
main katam katam punya orang seja muka dia ni..... kesian
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Babad Views

Babad Editor

Popular Posts

 
Babad Support Sites : Kadayan Chronicles | Kadayan Chronicle | Babad Kadayan
Copyright © 2013. Babad Kadayan - All Rights Reserved
Template Created by Kadayan Chronicles Published by Babad Kadayan
Proudly powered by Blogger