Home » » Mercedes lebih jimat daripada Perdana V6!

Mercedes lebih jimat daripada Perdana V6!

Written By kadayan chronicles on Sunday, 20 July 2008 | 10:34

Written by anak_semenanjung


Begitulah mengikut Setiausaha kerajaan Negeri Terengganu mengenai 'penjimatan' penyelenggaraan yang bakal dinikmati oleh kerajaan negeri apabila berbelanja RM3.43 juta membeli 14 buah Mercedes E200 Kompressor bagi menggantikan Proton Perdana.

Mercedes Kompressor


Gambar kawang curi dari rockybru.blogspot.com

Entahlah penjimatan apa yang dimaksudkan. Kawang tak tahu sangat tentang ekonomi ni. Tetapi apa yang kawang tahu kawang ada sebijik motor dan sebijik keta Kancil. Kedua-dua besi buruk ni kawang beli dari alaf lepas lagi.

Tetapi sepanjang-panjang jangka sehingga kini, kos penyelenggaraan motor kawang tu sentiasa LEBIH RENDAH dari keta Kancil.

Jadi rasanya senerio Perdana dengan Kompressor tu dekat sama dengan senerio motor dan kancil kawan.

Berita Asal Exco Terengganu dapat Mercedes ganti Perdana V6

KUALA TERENGGANU 19 Julai – (utusan) Kerajaan Terengganu membelanjakan kira-kira RM3.43 juta bagi membeli 14 buah Mercedes E200 Kompressor untuk menggantikan Proton Perdana V6 Executive sebagai kenderaan rasmi ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) dan pegawai kanan kerajaan negeri.

...

Beliau memberitahu, antara sebab pembelian itu ialah atas tujuan keselamatan dan penjimatan jangka panjang terutama dari segi penyelenggaraan.

‘"Setelah dibuat kajian, kerajaan negeri mendapati untuk tujuan jangka panjang, penggunaan kereta baru ini adalah lebih baik menggantikan Perdana V6 Executive yang digunakan sejak lebih empat tahun lepas,” ujarnya.

Bagaimanapun, beliau memberitahu, masih ada ahli Exco kerajaan negeri belum menggunakan kereta berkenaan kerana perlu menunggu proses pendaftaran kenderaan.

In comparison, during the first weeks of new governance, the present Penang state government has decided to cancel the orders of new official cars for exco members placed by the previous administration, begitu komplen YB Jeff Ooi kat sini, Rocky kat sini.

Mamat dua ekor ni tulis makin sikit-sikit je skarang, macam melepaskan batuk di tangga. Agak kalau dah femes nanti aku pun tulis cam dorang je ler!


Comments


Penyo |2008-07-22 15:29:49
Inilah yang dikatakan tamak haloba, orang kampung dibiarkan pakai motor cabuk tapi pak-pak exco ni semua ta do hotak, kasi perdana tidak mau, lebih suruh mereka semua pakai motosikal lagi jimat....
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Babad Views

Babad Editor

Popular Posts

 
Babad Support Sites : Kadayan Chronicles | Kadayan Chronicle | Babad Kadayan
Copyright © 2013. Babad Kadayan - All Rights Reserved
Template Created by Kadayan Chronicles Published by Babad Kadayan
Proudly powered by Blogger